Home News Slovan naar nipte overwinning op Trebanjci, Celjani tijdelijk bovenaan

Slovan naar nipte overwinning op Trebanjci, Celjani tijdelijk bovenaan

4
0

Slowaakse handbalspelers versloegen Trima Trebnje met 30:29 in de derde ronde van het landskampioenschap, toen Kenan Pajt het beslissende doelpunt scoorde. Trebanjj boekte hun derde opeenvolgende nederlaag in alle competities. Celje Pivovarna Laško versloeg Urbanscape Loko met 26:22 en nam daarmee in ieder geval tijdelijk de leiding op de ranglijst.

Slovan-Trebnje FOTO: Nik Moder-Sportida

De centrale wedstrijd van de derde ronde van de NLB-competitie in de Kodeljevo-hal eindigde met de triomf van de handbalspelers uit Ljubljana, die, na een nipte nederlaag in Velenje, dit keer hun kracht maten tegen een ander team dat tot de cirkel van favorieten behoort voor de titel van nationaal kampioen.

In de eerste twintig minuten was de wedstrijd volkomen gelijkwaardig. Het grootste deel van de tijd stond Trebanjci aan de leiding, maar de achterstand van Ljubljana was nooit groter dan één doelpunt.

Tussen de 20e en 23e minuut maakte Trimo een gedeeltelijke score van 3:0 en leidde met 11:8. Uroš Zormandie vlak na aankomst uit Trebnje op de Sloveense bank zat, na de “eerste crisis” van zijn uitverkorenen vroeg hij echter om een ​​minuut pauze.

Slovan ging voor doelpunten David Kovačič in Kenana-schuur kwam in de 25e minuut (10:11) dicht bij een doelpunt, en drie minuten later na het doelpunt Staša Slatinka Jovičića van de tegenaanval gelijk gemaakt naar 12:12.

Slovan-Trebnje

In de tweede helft van de wedstrijd werd het ritme van het spel gedicteerd door de inwoners van Ljubljana. In de 33e minuut, na het doelpunt van Slatink Jovičić uit een dode hoek, kwamen ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met 15:14, en drie minuten later Leon Ljevar zorgde met twee doelpunten voor de eerste thuisvoorsprong (17:15).

Daarna begon een nieuwe periode voor de bezoekers, die deze in de 42e minuut afrondden Darko Cingesar voor de leiding met 19:20. Maar de inwoners van Ljubljana reageerden snel en bleven briljant spelen en kwamen in de 50e minuut op voorsprong met 25:22 na een doelpunt van Kovačič.

De spelers van Treban hieven de witte vlag niet, ze verhoogden het niveau van hun spel en scoorden twee minuten voor tijd een doelpunt Vida Miklavec gelijk op 29:29. In een spannende en onzekere play-off behaalden de gastheren pas een gouden punt na een doelpunt van Pajt.

Trimo kreeg aan het begin van de laatste minuut nog een kans op de gelijkmaker, maar de bal werd geschoten Lovra Viščka raakte het frame van het doel, en de inwoners van Ljubljana behielden vervolgens met succes hun voorsprong tot het laatste geluid van de sirene. Bij de thuisploeg scoorden Pajt en Kovačič elk zes doelpunten, terwijl Miklavec bij de uitploeg het meest effectief was met 10 doelpunten.

In de volgende ronde gaat het team van Trebanj op bezoek bij Gorenje en het team van Ljubljana op bezoek bij Krško.

Aan het einde van de wedstrijd verpletterde Celjani het verzet van Loka

RK Celje Pivovarna Laško

Na de openingszege op Ormožani en het gelijkspel in Ribnica wonnen de Celje het tweede paar punten tegen de onvoorspelbare Škofjeločani, die in de eerste ronde van de NLB-competitie een punt afpakte van de huidige landskampioen uit Velenje.

De jonge ploeg van Celje staat onder leiding van de Portugese coach Paulo Pereirabrak de weerstand van de gasten pas in de laatste adem van de wedstrijd. Na een gelijkspel in de eerste helft (13:13) leek het aanvankelijk een verrassing voor Škofjeločan, die in de 47e minuut een voorsprong van drie doelpunten nam (18:21).

Maar de kaatsers uit de prinselijke stad sloten pas op de cruciale momenten van de wedstrijd en na een doelpunt de gelederen Lucas Perićde held in de overwinning op Ormožani, maakte in de 52e minuut om 21:21 gelijk en vier minuten later na een doelpunt van de aanvoerder Stempels van Mlakar nam de leiding met 22:21.

Eén minuut pauze van een ervaren bezoekende coach Ivan Vajdl kon de aanval van lokale handbalspelers niet stoppen. Na een reeks doelpunten van Mlakar in de 59e minuut namen ze een voorsprong van 24:22, en wonnen uiteindelijk met de hoogste marge van de wedstrijd (26:22) en bereikten na een onvolledige ronde de eerste plaats in het klassement. In het Celje-team was Mlakar het meest effectief met vijf doelpunten, en in Škofjeloška Mark Batagelj met zes.

In de volgende ronde is de ploeg uit Celje gastheer van Novi mesto pri Krka, terwijl Loka gastheer zal zijn voor Koper.

Voor weergave hebben we uw toestemming nodig om inhoud van sociale netwerken en externe providers in te voegen.