Home News Blažič: Toen ze in de verdediging aandrongen, konden we het juiste antwoord...

Blažič: Toen ze in de verdediging aandrongen, konden we het juiste antwoord niet vinden

6
0

Voor de basketballers van Cedevita Olimpija is het het openingsbezoek in het nieuwe seizoen van de regionale basketbalcompetitie ABA. Zelfs tijdens de rust van de wedstrijd tegen FMP uit Železnik stonden de basketbalspelers uit Ljubljana aan de leiding (33:40), maar later gaven ze toe en keerden met een pijnlijke nederlaag van 62:75 terug naar huis. Zowel groen als oranje Zvezdan Mitrovič en aanvoerder Jaka Blažič benadrukten na de wedstrijd dat het een goede les was voor de openingstest doordeweeks in het nieuwe Europa Cup-seizoen.

Meer nog dan de nederlaag zelf werden alle sportliefhebbers, vooral basketbal, de adem benomen door de onaangename val van Žiga Daneu, een jonge basketbalspeler uit Ljubljana, in de laatste adem van de wedstrijd tussen FMP en Cedevita Olimpija. Hij sloeg hard met zijn hoofd op de grond terwijl hij onder de hoepel doorging, maar de club maakte al bekend dat een onderzoek in Belgrado elk vermoeden van een ernstige blessure weerlegde. Bij terugkeer in Ljubljana wordt de stempel extra gecontroleerd.

Woensdag bezoeken de inwoners van Ljubljana Roemenië, waar ze het in de eerste ronde van de Eurocup zullen opnemen tegen een oude vriend Cluj. Maar daarvoor moeten we stoppen in Železnik, waar Cedevita Olimpija alles wat het had opgebouwd tijdens de eerste twintig minuten van de confrontatie met FMP verwoestte met een verliezende tweede helft.

In het derde kwart behaalden de basketbal Dragons slechts acht punten in de aanval, terwijl ze er aan de andere kant van de vloer 26 kregen. Je zou kunnen zeggen dat ze ons met de prestaties in dit deel van de wedstrijd niet zo ver terugbrachten vorig seizoen, toen er zulke beelden op het veld waren van de aanvoerder Jake Blažica en teamgenoten voor export. “Nu is het moeilijk voor mij om commentaar te geven op de wedstrijd. In de tweede helft, rond de vijfentwintigste minuut, na het agressieve spel van de thuisploeg, was er een daling in onze wedstrijdorganisatie. We hadden een slechter percentage van de wedstrijd.” schoten vanaf het veld, er was een ommekeer”, zei de teleurgestelde coach van Cedevita Olimpija na de openingsnederlaag in het nieuwe seizoen van de regionale basketbalcompetitie ABA Zvezdan Mitrović en vervolgde:

“Tot dat moment hadden we de wedstrijd onder controle en dat zag er niet zo slecht uit, maar toen was er een daling. Onze lagere spelers hadden grote problemen. Het is moeilijk om over de wedstrijd te praten. We hebben geen andere keuze dan door te blijven werken.” Het was een echte test, een kennismaking met de regionale competitie, waar het niveau compleet anders is, het spel agressiever, sterker en tactischer is. De meeste van onze spelers zijn nieuw in de genoemde competitie, maar deze wedstrijd was een goede leerschool voor iedereen.”

In het team van Cedevita Olimpija was Devin Robinson met 18 punten in de beste stemming voor de wedstrijd.

Blažič: “We vertrouwden te veel op één-op-één-spel.”

Zelfs aanvoerder Blažič schuwde de verantwoordelijkheid niet toen hij de redenen voor de openingsnederlaag in Železnik uiteenzette. “In de tweede helft speelden de FMP-spelers een zeer agressieve verdediging, maar we konden het juiste antwoord niet vinden. We losten de acties op met een één-op-één-spel, dat de tegenstander goed gebruikte en speelde. Ze behaalden een voordeel en uiteindelijk verdiend gewonnen. De wedstrijd moeten we analyseren en snel alles vergeten en ons concentreren op de EuroCup.” zei de ervaren, 34-jarige Gorenje-speler in het Cedevita Olimpija-shirt.

In de tweede ronde van de ABA-competitie, met de live-uitzending van de wedstrijd op Kanal A en VOYO, aanstaande zondag in Stožice, zullen de inwoners van Ljubljana de nieuwkomers in de competitie ontvangen, het team uit Dubai, dat enigszins verrassend feest vierde in de competitie. wedstrijd tegen de favoriete Crvena Zvezda (86:84).

Voor weergave hebben we uw toestemming nodig om inhoud van sociale netwerken en externe providers in te voegen.