Home News Het Duitse leger wees Duitse tanks af en sloot een deal met...

Het Duitse leger wees Duitse tanks af en sloot een deal met Patria

4
0

Een paar jaar geleden was het bijna onmogelijk voor te stellen dat het Duitse Ministerie van Defensie een pantservoertuig dat door de binnenlandse wapenindustrie werd aangeboden, zou afwijzen. de grote wapens betreffen Rheinmetall. Vanaf 2026 zal de Bundeswehr uitgerust zijn met 800 tot 1.000 eenheden Finse Patria 6×6 pantserwagens, terwijl tegelijkertijd de Finse Patria NEMO 120 mortieren bij het Duitse leger worden geïntroduceerd, waarmee meerdere voertuigen en vaartuigen zullen worden uitgerust.

Het door Rheinmetall vervaardigde gepantserde transportvoertuig Fuchs Evolution zal niet de ruggengraat worden van de gemechaniseerde eenheden van het Duitse leger, waarna het Ministerie van Defensie besloot gepantserde voertuigen van het Finse Patria aan te schaffen. Zoals de Duitser in april dit jaar al meldde AfbeeldingEen van de belangrijkste redenen zou de lagere prijs van de Patria zijn, het ontbreken van serieproductie van het nieuwe Fuchs-pantser, en ook de problemen van het bokserpantser, dat ook door Rheinmetal wordt geproduceerd. Bovendien is het bedrijf onlangs het doelwit geweest van enige kritiek op de bruikbaarheid van de Boxer-voertuigen die door het Duitse contingent in Litouwen worden gebruikt.

Het Finse bedrijf heeft ook het vertrouwen van het Duitse Ministerie van Defensie gewonnen met het Patria NEMO 120-mortelsysteem. Dit zal worden geïntegreerd in de koepel van het gevechtsvoertuig en zal de Duitse M113 Panzermörser 120 vervangen. Het zal ook worden gebruikt op de gepantserde Boxer. voertuigen en, volgens voorspellingen, oorlogsschepen en boten.

Voor weergave hebben we uw toestemming nodig om inhoud van sociale netwerken en externe providers in te voegen.

Rheinmetall is niet volledig uitgesloten van het bedrijf en zal samenwerken met Patria. Woensdag kondigden de twee bedrijven op de Defense Vehicle Dynamics (DVD2024) show in Millbrook, VK, het debuut aan van hun Boxer Armored Mortar Variant-prototype, dat zal worden uitgerust met het eerder genoemde NEMO-mortelsysteem.

Vader CAVS 6×6 FOTO: Wikipedia

Zoals het Finse bedrijf stelt in de presentatie van het modernste gevechtsvoertuig, is de nieuwe versie ontworpen om de strijdkrachten meer vuurkracht, mobiliteit en bescherming te bieden. “Het voertuig beschikt over een hoge vuursnelheid, directe en indirecte vuurmogelijkheden en de mogelijkheid om te schieten terwijl het beweegt. Het NEMO-mortelsysteem met 120 mm torentjes kan tot 10 schoten per minuut afvuren met een gelijktijdige schotcapaciteit waarbij maximaal vijf schoten kunnen worden afgevuurd. kan een doel in één keer raken.” Het systeem biedt ook een groter bereik, omdat het kan schieten op doelen op een afstand van maximaal 10 kilometer, wat het voertuig en de bemanning meer veiligheid en bescherming biedt tegen tegenaanvallen.

Voor weergave hebben we uw toestemming nodig om inhoud van sociale netwerken en externe providers in te voegen.

Overeenkomsten over nieuwe aankopen van de nieuwste wapens en de modernisering van de strijdkrachten verlopen als een lopende band door heel Europa. De trigger was uiteraard de (nog steeds voortdurende) Russische invasie van Oekraïne in 2022, die ook heel wat economische gevolgen met zich meebracht op het gebied van sancties, energie en productie. Terwijl de Duitse auto-industrie een klap krijgt, wordt haar rol als motor van de economie overgenomen door de militaire industrie. Rheinmetall heeft hierin tot nu toe een grote rol gespeeld, aangezien enorme wapenleveranties naar Oekraïne zijn gegaan. Door de enorme toename van militaire orders houdt Rusland ook zijn economie draaiende, ondanks recordsancties.

In 2023 exporteerde Duitsland wapens en ander militair materieel ter waarde van ongeveer 12,2 miljard euro, en in de eerste helft van dit jaar 7,5 miljard. Vorig jaar was de export een record, dit jaar zou deze nog groter kunnen zijn. Oekraïne was goed voor meer dan de helft van de Duitse militaire export. Hoe de zaken na 2022 zijn veranderd, blijkt ook uit de herinnering aan verkiezingsbeloften Olafa Scholza vanaf 2021 zal Duitsland de militaire export verminderen als hij het land leidt.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here