Home News Toen waren er nog drie: Sundance Shaves-kandidaten voor verhuizing in 2027 gedaald...

Toen waren er nog drie: Sundance Shaves-kandidaten voor verhuizing in 2027 gedaald tot laatste kanshebbers

4
0

Na maanden van voorstellen en locatiebezoeken heeft Sundance het aantal kandidaten voor een potentiële nieuwe locatie voor het festival teruggebracht tot drie.

In het drietal zit een beetje van het oude, een beetje van het nieuwe en een beetje van WTF?

Om die reden is het gezamenlijke bod van Utah (Salt Lake City/Park City) en Boulder (Colorado) en Cincinnati (Ohio) geselecteerd voor een mogelijke verhuizing in 2027.

De winnaar wordt begin volgend jaar bekendgemaakt, rond de tijd van het Sundance Film Festival 2025 in Park City. Het door Robert Redford opgerichte SFF blijft de thuisbasis van bijna vier decennia voor het feest van 2026, voordat het zijn biezen pakt – als Boulder of Cincinnati de gouden ring voor indiefilms pakt.

Cincinnati leek aanvankelijk een onwaarschijnlijke kandidaat toen de laatste zes locaties eind juli bekend werden gemaakt. Er werd gezegd dat het Sundance-publiek had gecharmeerd met zijn ligging aan de rivier en zijn ambitie.

Met een mogelijke verhuizing gepland voor 2027, heeft het verenigde Utah bod van Salt Lake City/Park City de selectie gehaald, samen met Boulder, Colorado en Cincinnati, Ohio. De winnaar wordt begin volgend jaar onthuld rond de tijd van het Sundance Film Festival van 2025 in Park City. Het door Robert Redford opgerichte SFF blijft zijn thuisbasis van bijna vier decennia voor het feest van 2026 voordat het zijn biezen pakt – als Boulder of Cincinnati de gouden ring van de indiefilm grijpt.

“Nu we de volgende fase ingaan in onze zoektocht naar een duurzaam thuis voor het Sundance Film Festival, zien we veel belofte en potentieel in Boulder, Cincinnati en Salt Lake/Park City,” zei Eugene Hernandez, Festival Director en Head of Public Programming vandaag over de finalisten. “Iedereen heeft ons de mix van opwindende mogelijkheden, waarden en logistiek laten zien die nodig is om een ​​levendig, uitnodigend en inclusief festival te produceren. We kijken uit naar een toekomstig Sundance dat artiesten en publiek kan ontdekken, ondersteunen en inspireren voor de komende veertig jaar.”

Ik heb gehoord dat er de komende maanden een nieuw onderzoek naar de voorstellen in Utah, Boulder en Cincinnati zal plaatsvinden en dat er meer bezoeken aan de locaties zullen worden gebracht.

De beslissing over de laatste kandidaten die vandaag zijn onthuld, komt nu het selectiecomité van het Sundance Institute zijn bezoeken aan de zes voorgaande rechtsgebieden die in de race waren, heeft afgerond. Om het zo maar eens dicht bij huis te houden, was het laatste bezoek aan SLC om te worden gevierd door gouverneur Spencer Cox, verschillende burgemeesters, de Utah Film Commission en meer.

Met een voorstel dat al lang op zich liet wachten, ongeacht of Sundance overwoog om te verhuizen of niet, heeft het Beehive State-team voorgesteld om het toegankelijke en goedkopere SLC het hart van SFF te maken met een aangewezen “Festival District” in het stadscentrum. Onder dat plan zou Park City nog steeds films vertonen tijdens het festival, maar zou het meer worden aangewezen als een speciaal evenement en weekendcentrum.

Het is geen geheim dat het aantal bezoekers van Sundance de afgelopen jaren is gedaald en dat er vanwege de pandemie, de virtuele periode van twee jaar en de algehele economische veranderingen in de sector, veel locaties en sponsoren zijn verloren gegaan.

Met dat in gedachten belooft Boulder’s voorstel $ 2 miljoen in het festival te pompen als ze de bieding winnen. Het voorstel van de verenigde Utah, dat de nadruk legt op infrastructuur en continuïteit van waarden en context, is in zekere mate gebaseerd op de lang gevestigde belastingvoordelen en infrastructuur die de staat Sundance al tientallen jaren biedt. Daarop biedt het bod van Utah een “herstructurering” van miljoenen die het festival rechtstreeks van overheidsbronnen ontvangt en de aanzienlijke “in geld en in natura steun” die afkomstig is van donoren, zowel individuen als bedrijven.

De burgemeester van Cincinnati en de burgemeester hadden donderdag hun hart op de tong en hun oog op de prijs toen het nieuws bekend werd dat de stad in Ohio de laatste ronde had gehaald

“We zijn er heel blij mee dat we opnieuw in aanmerking komen als gaststad voor het Sundance Film Festival”, aldus burgemeester Aftab Pureval en Kristen Schlotman, president/CEO van Film Cincinnati in een verklaring.

“Als trouwe bezoekers geloven we dat Cincinnati’s toewijding aan de kunsten, gastvrijheid en historische theaters het een geweldige match maken,’ voegde het duo toe. “We zijn geïnspireerd door het idee om samen te werken met het Sundance Institute om de rijke erfenis van het festival te vieren en tegelijkertijd een dynamische, beloopbare en toegankelijke nieuwe locatie te introduceren. Cincinnati’s mix van creativiteit, cultuur en gemeenschap belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel filmmakers als publiek.”

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here