Home News Boek-naar-filmadaptaties komen dit jaar uit

Boek-naar-filmadaptaties komen dit jaar uit

11
0

Scott Westerfelds Lelijken zal op 13 september in filmvorm op Netflix verschijnen met in de hoofdrollen Joey King, Chase Stokes, Keith Powers en meer. In 2024 domineerden verschillende grote boekverfilmingen de box office van Duin: Deel Twee naar Het eindigt bij ons.

Verschillende andere bekende boeken zijn dit jaar voor het grote scherm verschenen, waaronder strips als De Teenage Mutant Ninja Turtleskinderverhalen zoals Harold en het paarse kleurpotlood en meer.

Lees verder voor een lijst met boekverfilmingen van dit jaar:

Lelijken – 13 september – Netflix

UGLIES. Chase Stokes als Peris in UGLIES. Cr. Brian Douglas/Netflix © 2024

Netflix

Eindelijk is het zover, de Lelijken film gebaseerd op het eerste boek van Scott Westerfield’s sciencefictionkwartet, met in de hoofdrollen Joey King, Chase Stokes en Keith Powers, verschijnt vanaf 13 september op Netflix.

GERELATEERD: ‘Uglies’-trailer: Joey King en Chase Stokes willen mooi zijn in Netflix-bewerking van sciencefictionboek

Slecht – 22 nov – Theaters

Jon Chu’s vertolking van de Tovenaar van Oz prequel verhaal is gebaseerd op de roman uit 1995 van Gregory Maguire. De film zal Cynthia Erivo, Ariana Grande, Jonathan Bailey, Jeff Goldblum en meer in de hoofdrollen spelen. Slecht verschijnt vanaf 22 november in de bioscoop.

Nachtbitch – Theaters

Amy Adams in 'Nightbitch'

Amy Adams in ‘Nightbitch’

Zoeklichtfoto’s

Amy Adams zal de hoofdrol spelen in de Searchlight Pictures-bewerking van Rachel Yoders debuutroman Nachtbitch. De horrorfilm, bewerkt door Marianne Heller (Een mooie dag in de buurt, kun je me ooit vergeven?), verschijnt vanaf 6 december in de bioscoop.

Er zijn dit jaar nog meer verfilmingen van boeken uitgekomen. Hieronder vindt u ze:

De leerling van de tijger

De young adult-roman van Laurence Yep werd verfilmd tot een animatiefilm voor Paramount+.

Voor Argie

Sam Rockwell en Bryce Dallas Howard in Argylle-film

Sam Rockwell en Bryce Dallas Howard in ‘Argylle’

Peter Berg/Universeel

Voor Argie met onder andere Henry Caville en Bryce Dallas Howard in de hoofdrol, is gebaseerd op het boek van Elly Conway. De Apple-film draaide eerst in de bioscoop voordat hij op de streamer verscheen.

Ruimtevaarder

Adam Sandler, Paul Dano, Carey Mulligan, Kunal Nayyar en meer speelden in de Netflix-bewerking van Jaroslav Kalfař’s Ruimtevaarder van Bohemen.

Arthur de Koning

Mikael Lindnords Arthur: De hond die de jungle doorkruiste om een ​​thuis te vindende basis leggen voor Arthur de Koning met in de hoofdrollen Mark Wahlberg, Simu Liu en Nathalie Emmanuel.

Duin: Deel Twee

Peter Bart Kolom

Timothée Chalamet en Austin Butler vechten in ‘Dune: Part Two’

Warner Bros.-foto’s

Duin: Deel Tweemet in de hoofdrollen Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson en Austin Butler, uitgebracht in de bioscoop in maart, en is nu beschikbaar om te streamen via Max. Het is gebaseerd op het eerste boek in Frank Herbert’s science fiction serie.

Eén leven

De film, met Anthony Hopkins in de rol van Sir Nicholas Winton, is gebaseerd op het boek van Barbara Winton Eén leven: het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton.

Het Ministerie van Onfatsoenlijke Oorlogsvoering

Henry Cavill, Hero Fiennes Tiffin en meer speelden de hoofdrol in de verfilming van Churchill’s Secret Warriors: het explosieve waargebeurde verhaal van de Special Forces Desperado’s van WO II door Damien Lewis.

Schildpadden helemaal naar beneden –Maximaal

De roman van John Green Schildpadden helemaal naar beneden werd een tijdje geleden verfilmd en Max bracht de film dit jaar eindelijk rechtstreeks uit voor streaming. Isabela Merced speelt Aza Holmes en Felix Mallard speelt Davis. Cree speelt Aza’s beste vriendin Daisy, Poorna Jagannathan speelt Dr. Kira Singh en J Smith-Cameron speelt Professor Abbott.

Het idee van jou

HET IDEE VAN JOU, van links: Nicholas Galitzine, Anne Hathaway, 2024. ©Amazon Prime /Met dank aan Everett Collection

Anne Hathaway en Nicholas Galitzine spelen de hoofdrollen in de Prime Video-bewerking van Robinne Lee’s Het idee van jouGalitzine speelde de rol van boyband-frontman Hayes Campbell en Hathaway speelde de rol van Soléne Marchand.

De Garfield-film

De Garfield-film

De Garfield-film

© Columbia Pictures / met dank aan Everett Collection

De Garfield-filmmet in de hoofdrollen Chris Pratt, Samuel L. Jackson en meer, is uiteraard gebaseerd op de klassieke strip en boeken van Jim Davis.

De Wachters

Gebaseerd op het boek van AM Shine, De Wachters werd geregisseerd door Ishana Night Syamalan en de hoofdrol wordt gespeeld door Dakota Fanning.

De Bikeriders – Pauw

De nieuwste film van Jeff Nichols was gebaseerd op het fotoboek van Danny Lyon.

GERELATEERD: De 10 beste films om deze maand te streamen

Het denkbeeldige – Netflix

De animatiefilm, die Amanda en haar denkbeeldige vriend Rudger volgt, is gebaseerd op het boek van AF Harrold, dat werd geïllustreerd door Emily Gravett. De film komt van Studio Ponce, een afsplitsing van Studio Ghibli.

Deadpool en WolverineTheaters

(LR): Hugh Jackman als Wolverine/Logan en Ryan Reynolds als Deadpool/Wade Wilson

Disney

De derde Doodspool franchisefilm is gebaseerd op de Marvel-strips, hoewel de titel is gewijzigd ten opzichte van het origineel Deadpool versus Wolverine.

Harold en het paarse kleurpotlood – Theaters

Crockett Johnsons Harold en het paarse kleurpotlood werd verfilmd met onder andere Zachary Levi, Lil Rel Howery, Benjamin Bottani, Zooey Deschanel, Tanya Reynolds en Jemaine Clement. De film wordt verteld door Alfred Molina.

Het eindigt bij ons – 9 aug – Theaters

Blake Lively en Justin Baldoni in 'It Ends With Us'

Blake Lively en Justin Baldoni in ‘It Ends With Us’

Sony-foto’s

Met in de hoofdrollen Blake Lively, Justin Baldoni, Brandon Sklenar en meer, Het eindigt bij ons is een verfilming van de bestseller van Colleen Hoover.

Verhalen van Teenage Mutant Ninja Turtles – 9 augustus – Paramount+

De nieuwste animatie Teenage Mutant Ninja Turtles filmsterren Michah Abbey, Shamon Brown Jr. en Ayo Edebiri. Het is gebaseerd op de strips van Jason Aaron, Ronda Pattison en Joëlle Jones.

De Kraai – 23 aug – Theaters

Bill Skarsgård, FKA Twigs en Danny Huston zullen de hoofdrollen spelen in De Kraai Gebaseerd op de roman van James O’Barr.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here