Home News Hoe de box office van de zomer van 2024 de bioscoopbezoekers weer...

Hoe de box office van de zomer van 2024 de bioscoopbezoekers weer op het goede spoor zette

5
0

Net zoals mensen op vakantie gingen uit wraak toen Covid afnam, gingen ze deze zomer weer naar de bioscoop.

Hoewel de binnenlandse box office-opbrengst van dit seizoen van 3,6 miljard dollar, volgens Comscore, ongeveer een half miljard lager is dan de 4,09 miljard dollar van vorige zomer, is dat grotendeels te wijten aan het feit dat een Marvel-film ontbrak in de traditionele aftrap van begin mei vanwege de kater van de stakingen in Hollywood (Deadpool en Wolverine kwam pas eind juli aan). Afgelopen zomer, Bewakers van het heelal Vol 3 leverde 359 miljoen dollar op in de Verenigde Staten bij de lancering op 5 mei — dat zegt genoeg.

De stad raakte in paniek omdat we een droge periode doormaakten, bang dat de bioscoopbezoekers de doodsgong zouden horen. Maar de bioscoop toonde een onophoudelijke veerkracht toen Sony’s Bad Boys: Rijden of sterven stak begin juni de vonk over met een debuut van 56,5 miljoen dollar, wat het startsein vormde voor een stortvloed aan evenementenfilms.

Ligt het aan ons, of lijkt streaming veel op lineaire tv … nu met advertenties? Het lijkt erop dat 274 miljoen mensen deze zomer zijn gaan opmerken toen ze op zoek gingen naar de meest economische vorm van entertainment buitenshuis in de bioscoop, waar de gemiddelde prijs voor een kaartje voor volwassenen $ 12,36 was, volgens EntTelligence.

Negen films brachten in de zomer meer dan 100 miljoen dollar op, vergeleken met 13 in dezelfde periode vorig jaar. Vier films brachten meer dan 200 miljoen dollar op, vergeleken met vijf in de zomer van 2023.

Ja, er zijn absoluten die deze zomer tot een comebacksucces hebben gemaakt — het seizoen is momenteel goed voor 64% van de huidige $ 5,6 miljard aan box office in 2024 — van tentpole-inventaris tot Latino- en Hispanic-filmbezoekers die de openingen van films voorbij de trackingprojecties katapulteren. Maar er waren nog een paar andere eye-openers in de zomer van 2024. Hier zijn ze:

Filmmarketing is slim geworden

Deze zomer hebben studio’s het voortdurend veranderende medialandschap aangepakt en er serieuze resultaten mee geboekt.

Laten we eerst eens kijken naar filmmarketing door de tijd heen. Studio’s kregen ooit de taak om waanzinnig goed materiaal te leveren via televisie. Dit evolueerde uiteindelijk naar het targeten van talloze demo’s via lineaire kabel (waarvan we allemaal weten dat het in vrije val is wat betreft kijkcijfers). Tegenwoordig draait marketing om narrowcasting via digitaal. Aan welke specifieke doelgroepen tonen studio’s materiaal? Waar vinden studio’s ze? Bronnen uit de industrie vertellen ons dat er deze zomer minder lineaire tv-uitgaven zijn gedaan in campagnes in ruil voor meer digitale advertenties. Studio’s activeerden mensen om naar de bioscoop te gaan op manieren die ze voorheen niet deden, en tegen lagere prijzen.

‘Langbenen’

Neon

Van degenen die het doorhadden, was Neon met zijn cryptische clip-uitrol van Langbenen en geniaal verbergen van ster Nicolas Cage in zijn campagne; de ​​totale P&A-kosten van de foto waren minder dan $ 10 miljoen. De marketing was een klap voor horrorcinefielen en leverde een binnenlandse brutowinst op van $ 73,5 miljoen. Bovenal, Neon (en Paramount met Een rustige plek: dag één) toonde aan dat horror niet plug and play is als het aankomt op marketing. Een stortvloed aan horrorfilms opende eerder dit jaar met lage dubbele cijfers of lager: Abigail ($10,2 miljoen), Denkbeeldig ($9,9 miljoen) en Het eerste voorteken ($8,3 miljoen) om er een paar te noemen. De industrie geloofde dat het genre, dat behoorlijk robuust was na Covid, zijn plafond had bereikt. Misschien is het, als het op marketing aankomt, in plaats van volledig te onthullen wat een film is, misschien een vibe of een gevoel dat moet worden overgebracht, of met betrekking tot een horrorfilm, het creëren van een gevoel van angst.

Daisy Edgar-Jones en Glen Powell in 'Twisters'

Daisy Edgar-Jones en Glenn Powell in ‘Twisters’

Melinda Sue Gordon /© Universal Pictures /Met dank aan Everett Collection

Een vervolg op de originele film uit 1996 Draaikolk jarenlang in de wind geslagen omdat studiobestuurders niet konden bedenken hoe ze de inzet konden overtreffen. Voor Universal/Warner Bros. Wervelwinden, een bron merkt op dat de stormchasers reboot in wezen te vergelijken is met een hond die een auto achtervolgt. Als de hond de auto vangt — wie maalt erom? De truc van de campagne was om het publiek te overtuigen van de 100 mph-rit van de film, maar er was nog iets anders: de personages hadden een technologie om een ​​tornado te beteugelen, eh, te stoppen. In wezen was de kern van elke advertentie om potentiële kijkers te laten verlangen naar wat er vervolgens zou gebeuren.

We hebben deze cliffhangertactiek al eerder gezien, in de trailer voor de film uit 2012 met Denzel Washington Vlucht, die eindigde met een vliegtuig dat ondersteboven belandde. Toevallig werd die marketingspot overzien door de toenmalige marketinggoeroe van Paramount en nu president van Sony Motion Pictures Josh Greenstein, wiens team overal op de comeback van de vrouwelijke romancefilm staat Het eindigt bij ons.

‘Het eindigt bij ons’

Sony Pictures Release / Met dank aan Everett Collection

Sony verkocht de Blake Lively-Justin Baldoni-film van Wayfarer Studios als een Nicolas Sparks-film, met stunts op sociale media rond de liefde van de vrouwelijke hoofdrolspeler voor bloemen en de Roddelmeisje alum’s beautylijn. Kernfans waren zich volledig bewust van het thema huiselijk geweld in de foto. Houd je parels vast, maar die goocheltruc in de marketing van de foto trok niet alleen de trouwe fans van de roman aan, maar ook niet-fans. Kijk wat er gebeurde met de voorverkoop van tickets: ons werd verteld dat de kassa’s voor Het eindigt bij ons waren niet voor twee kaartjes, maar voor vijf of zes kaartjes per bestelling.

Een messcherpe marketingbaas van films zegt: “We zitten in een business waarin het erom gaat anderen mee te krijgen naar de bioscoop. Mensen vinden die geïnteresseerd zijn in de film is niet moeilijk; hoe krijg je anderen zover dat ze gaan?”

Herhaalde zaken, en benen

Verachtelijke Ikke 4

‘Verschrikkelijke Ikke 4’

Universele/Verlichting/Everett Collectie

Mensen gingen niet maar één keer naar de bioscoop — het is duidelijk dat ze meerdere keren naar de bioscoop gingen, volgens bronnen. Kijk maar naar de 4,6x multiple op Verschrikkelijke Ikke 4 met betrekking tot de huidige binnenlandse box office versus de openingsbalans, en de 4,2x multiple op Binnenstebuiten 2. Deadpool & Wolverine heeft gemiddeld een weekendvastheid van -45% gehad gedurende de vijf speelweken, terwijl Het eindigt bij ons heeft de afgelopen drie jaar een daling van ongeveer -50% laten zien. Hoewel Universal een bioscoopvenster van 26 dagen had, Wervelwinden, de film bleef het in de bioscoop volhouden met een gemiddelde van -36% sinds de digitale release op 13 augustus. Zeg wat je wilt over de studio’s Valse kerel De zomer begon niet met een openingsbedrag van $ 27,7 miljoen, maar de actiefilm met Ryan Gosling en Emily Blunt bracht uiteindelijk 3,3 keer de $ 92,9 miljoen op.

Disney heeft zijn schip weer op koers gekregen

‘Buitenaards: Romulus’

Evert

Dat is goed nieuws voor de hele sector, van concurrerende studio’s die iets te bieden hebben tot de filmindustrie die profiteert van een doorsijpelende business.

Disney CEO Bob Iger, Disney Entertainment voorzitter Alan Bergman en team hebben het tot hun taak gemaakt om minder, kwalitatief betere films te maken. “Hij is een zeer progressieve denker en weet dat ze de signalen eerder verkeerd hebben opgevat,” vertelt een insider uit de sector ons over Iger. Lees: het familieconglomeraat dat ooit reclame voor junkfood verbood op Disney Channel en andere verticals omarmde edgy tarief met de R-rated Deadpool en WolverineDe titel van het Marvel Cinematic Universe werd de meest opbrengende R-rated film aller tijden met een opbrengst van $ 1,2 miljard, waarmee hij de opbrengst van Warner Bros. overtrof. De Joker ($1,1 miljard) en behaalde tevens een recorddebuut voor een R-rated film in de Verenigde Staten met een binnenlandse opbrengst van $211,4 miljoen/$444,7 miljoen wereldwijd.

In plaats van drie Marvel-films in een bepaald jaar, kijk eens naar de opgekropte vraag naar één. De studio heeft volgend jaar minstens twee MCU-titels in Captain America: Brave Nieuwe Wereld En Fantastische Vier; Bladdie gepland staat voor 7 november 2025, heeft nog niet eens een regisseur gevonden.

Al met al torent het Mouse House deze zomer boven alle studio’s uit met bijna 1,5 miljard dollar in binnenlands bruto, 18% van dat van de herleefde 20e-eeuwse titel Koninkrijk van de Planeet van de Apen Buitenaards wezen: Romulus. Universal staat op de tweede plaats met $737,2 miljoen en Sony, met Crunchyroll, staat op de derde plaats met $521,1 miljoen (de cijfers worden in de loop van het weekend bijgewerkt).

#BoekTok kan niet worden ontkend als een box office-influencer

Vandaag meldt dat TikTok’s #BookTok subpagina van 36,2 miljoen posts 108 miljard views oplevert. De TikTok hashtag van auteur Colleen Hoovers heeft alleen al 2 miljard views; het leverde 25 miljoen verkochte boeken op tegen het einde van 2023. De eerste speelfilmbewerking van een Hoover boek, Het eindigt bij ons, heeft meer dan $ 125 miljoen in de VS opgebracht met een opening van $ 50 miljoen en zit tot nu toe dicht bij $ 250 miljoen wereldwijd. Mic drop.

Het begint met hen: (LR) Colleen Hoover en Blake Lively bij de première van ‘It Ends With Us’ in New York City

Getty

Als je een film voor vrouwen maakt, zullen ze… (voor het grootste gedeelte)

Geen disrespect voor Channing Tatum. Hij had twee aanbiedingen voor vrouwen in Apple Studios’ feathered fish periode rom-com Vlieg met mij naar de maan en de erotische thriller van Zoë Kravitz Knipper twee keer. De ene was echter een streamingfilm die zonder enige vorm van kwaliteitscontrole voornamelijk voor een thuispubliek was gemaakt, en de andere was een esoterische film die de bioscoopbezoekers verdeelde. Toch hebben we het weer over films als Het eindigt bij ons: Zorg dat je de IP en de cast goed hebt, en bingo. Waarom moeten we nog een jaar wachten op films als Barbie of Taylor Swift: De Eras-tour? Wat als studio’s in een bepaald jaar 20 films zouden maken die op vrouwen gericht zijn? En wat dan? Hebben we de box office vergroot?

'De Garfield-film.'

‘The Garfield Movie’ was er bijna in geslaagd om ‘Furiosa’ van de troon te stoten in de box office van het Memorial Day-weekend.

Sony Pictures/DNEG Animatie/Project G Productions

Gezinnen zullen geld uitgeven om naar de bioscoop te gaan

Vóór en na Covid wilden studio’s graag een dag-en-datum theaterstrategie uitvoeren, omdat ze geloofden dat premiumtarieven, als ze thuis werden gelaten, gemakkelijk families zouden sussen die geen extra geld wilden uitgeven aan parkeren en popcorn. Maar kijk eens, het cliché dat families niet graag naar de bioscoop gaan, is niet waar. De laatste voorbeelden deze zomer zijn: Binnenstebuiten 2met $647 miljoen de meest winstgevende animatiefilm ooit; Verschrikkelijke Ikke 4 ($350 miljoen), de op twee na meest winstgevende titel in de Verenigde Staten in de 14 jaar oude Illumination-franchise; en De Garfield-film ($91,9 miljoen). Allemaal gefinancierd door gezinnen die met schreeuwende kinderen in de auto sprongen en geld uitgaven.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here