Home News Filmfestival van Venetië 2024: alle filmrecensies van Deadline

Filmfestival van Venetië 2024: alle filmrecensies van Deadline

5
0

Het filmfestival van Venetië van 2024 ging op 28 augustus van start met het langverwachte vervolg van Tim Burton en Michael Keaton Keverjuice Keverjuice opening van de 81e editie, die tot 7 september op het Lido loopt. Deadline is op de grond om alle belangrijke films te bekijken.

De line-up voor het oudste festival ter wereld omvat ook wereldpremières van Todd Phillips’ Joaquin Phoenix-Lady Gaga-film Joker: Folie à DeuxPedro Almodóvar’s De kamer hiernaastLuca Guadagnino’s Vreemd, Maria Callas-biopic van Pablo Larrain Maria met in de hoofdrol Angelina Jolie en nieuw werk van onder meer Alfonso Cuarón, Walter Salles, Harmony Korine, Thomas Vinterberg, Brady Corbet, Takeshi Kitano, Claude Lelouch, Errol Morris en anderen.

Hieronder vindt u een compilatie van onze recensies van het festival, dat vorig jaar de Gouden Leeuw voor beste film uitreikte aan Yorgos Lanthimos Arme dingen, met in de hoofdrol Emma Stone, die de Oscar voor Beste Actrice won. Isabelle Huppert leidt dit jaar de jury van de competitie. Klik op de titel van de film om onze volledige mening te lezen.

GERELATEERD: Starry Venice start met prijzenseizoen: wat is de hype rond de Lido-films?

Keverjuice Keverjuice

‘Keversap’ Kevertjesap

Warner Bros./Everett-collectie

Sectie: Buiten competitie
Directeur: Tim Burton
Vorm: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Justin Theroux, Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe, Arthur Conti
Wat Deadline je leert: Michael Keaton is terug als de dwingend verschrikkelijke ondode ster, maar het is niet zozeer een vervolg — dat meer van hetzelfde serveert — als wel een gekke, griezelige schoolreünie waarin je erachter komt wat er met de klasvreemde is gebeurd. Het is ook grappig, de hele tijd, en een genot om naar te kijken.

GERELATEERD: ‘Beetlejuice Beetlejuice’: wat de critici zeggen

Vrijwaring

Cate Blanchett in de disclaimer van AppleTV+

‘Vrijwaring’

Apple TV+

Sectie: Buiten competitie (TV)
Directeur: Alfonso Cuarón
Vorm: Cate Blanchett, Kevin Kline, Lesley Manville, Kodi Smit-McPhee, Hoyeon, Sacha Baron Cohen, Louis Partidge, Leila George
Wat Deadline je leert: Vrijwaring is een studie in een bekentenis door een filmmaker voor wie perspectief de ultieme deconstructie is die niet zozeer een werk van torenhoge originaliteit is, maar meer een meeslepend en verontrustend verhaal binnen een comfortzone van ongemakkelijke clichés.

Dood de Jockey

‘Dood de Jockey’

Rei-foto’s

Sectie: Concurrentie
Directeur: Luis Ortega
Vorm: Nahuel Pérez Biscayart, Úrsula Corberó, Daniel Giménez Cacho, Mariana Di Girolamo, Daniel Fanego, Osmar Núñez, Luis Ziembrowski
Wat Deadline je leert: Een ingetogen maar vreemd werkstuk, het begint als een droogkomische Wes Anderson-parodie op een Stanley Kubrick-gangsterfilm en muteert langzaam. Hoewel het flair en stijl heeft, Dood de Jockey heeft een veel steviger verhaal nodig om het, en ons, over de finish te krijgen.

Maria

‘Maria’

Netflix

Sectie: Concurrentie
Directeur: Pablo Larrain
Vorm: Angelina Jolie, Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee, Stephen Ashfield, Valeria Golino
Wat Deadline je leert: Op de een of andere manier is het portret dat de film schetst merkwaardig bloedeloos. Maria Callas de vrouw blijft afstandelijk en onkenbaar; sluw tot het einde, ontglipt ze ons. Maria vertelt een fascinerend verhaal, maar mist de rauwe ondertoon.

Gescheiden

Een gedramatiseerde scène uit de documentaire 'Separated' van Errol Morris.

‘Gescheiden’

NBC News Studios/Deelnemer/Vierde verdieping/Moxie Pictures.

Sectie: Buiten competitie (non-fictie)
Directeur: Errol Morris
Wat Deadline je leert: Voor degenen die vergeten zijn hoe het beleid van de Trump-regering om kinderen te scheiden eruit zag, komt Morris met een scherp verslag over hoe het beleid werd bedacht en uitgevoerd, en met welk doel.

5 september

‘5 september’

Republiek Foto’s

Sectie: Horizon Extra
Directeur: Tim Fehlbaum
Vorm: Peter Sarsgaard, John Magaro, Ben Chaplin, Leonie Benesch, Corey Johnson, Georgina Rich
Wat Deadline je leert: Een verhaal dat nu 52 jaar oud is, niet alleen relevant maken, maar ook inspirerend, is geen kleine prestatie. Het acteerwerk is over de hele linie fantastisch en 5 september slaagt op elk niveau.

GERELATEERD: Alberto Barbera vernieuwd als artistiek directeur van het filmfestival van Venetië voor 2025 en 2026

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here