Home Health Hvorfor Kalles De Visdomstenn?

Hvorfor Kalles De Visdomstenn?

10
0

Hvorfor Kalles De Visdomstenn?

Navnet “visdomstann” kommer fra det faktum at disse tennene vanligvis kommer frem i en alder hvor folk har mer “visdom” eller livserfaring. Det er imidlertid ikke alltid en enkel prosess når disse tennene begynner å vokse.

Vanlige Problemer Med Visdomstenn

  1. Plassmangel: Ofte har folk ikke nok plass i kjeven til å huse visdomstennene, noe som kan føre til at de blir impacted (sitter fast) i kjeven. Dette kan skape smerte og ubehag.
  2. Infeksjon: En delvis frembrudd av visdomstannen kan føre til infeksjoner i tannkjøttet. Dette kan forårsake hevelse, rødhet og smerte.
  3. Karies: Visdomstennene er ofte vanskeligere å nå med tannbørsten, noe som gjør dem mer utsatt for karies.
  4. Cyster: I noen tilfeller kan det dannes cyster rundt visdomstennene, som kan skade nærliggende tenner og bein.

Når Bør Du Vurdere Fjerning?

Ikke alle trenger å få fjernet visdomstennene. Hvis de vokser normalt uten problemer, kan det være tilstrekkelig å overvåke dem med jevnlige tannlegebesøk. Imidlertid, hvis du opplever smerte, hevelse eller tegn på infeksjon, bør du oppsøke en tannlege for vurdering.

Behandling og Fjerning

Fjerning av visdomstennene er en vanlig prosedyre som ofte utføres av tannleger eller kjevekirurger. Prosedyren utføres vanligvis under lokalbedøvelse eller narkose, avhengig av kompleksiteten. Etter fjerning er det viktig å følge tannlegens råd for helbredelse og smertehåndtering.

Avsluttende Tanker

Visdomstennene kan være en kilde til bekymring for mange, men med riktig informasjon og behandling kan de håndteres på en trygg og effektiv måte. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om dine visdomstenn, ta kontakt med oss på Oppsal Tannlegesenter. Vi er her for å hjelpe deg med å opprettholde et sunt smil!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here